Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft onroerenderfgoeddepot Potyze erkend. Het werkingsgebied van dit depot omvat in eerste instantie het werkingsgebied van CO7: Ieper, Poperinge, Zonnebeke, Vleteren, Heuvelland, Mesen en Langemark-Poelkapelle. In tweede instantie aanvaardt het depot ensembles uit de wijdere regio die een aantoonbare geografische of inhoudelijke link met de zuidelijke Westhoek hebben en nergens (tijdelijk) terecht kunnen.

Het depot is ondergebracht in een nieuwbouw, specifiek ontworpen voor haar functie als depot. Het gebouw is bedacht volgens innovatieve Deense principes en beschikt over een oppervlakte van 2000 m² bewaarruimte. Daarin zijn onder meer gespecialiseerde ruimtes voor metaal- en wapenvondsten voorzien, een apart nood- en transitdepot en een koelcel. Elke opslagruimte heeft een logger die het klimaat opvolgt en waarvan de data via een app steeds in real time te raadplegen zijn. Individuele bezoekers kunnen het gebouw alleen op bepaalde themadagen bezoeken, zoals Erfgoeddag en Open Monumentendag. Groepen kunnen op afspraak een bezoek onder begeleiding aanvragen.

Onroerenderfgoeddepot Potyze maakt onderdeel uit van de projectvereniging Cultuuroverleg Zeven (CO7), die bestaat uit een Raad van bestuur, en de afdeling dagelijks bestuur met drie uitvoerende diensten: de Cultuurdienst CO7, de Erfgoedcel CO7 en de Onroerend Erfgoeddienst CO7. De diensten Erfgoedcel CO7 en Onroerend Erfgoeddienst CO7 delen de depotinfrastructuur en de voltijdse eenheid voorzien voor de depotwerking. Een erkenning als onroerenderfgoeddepot is voor onbepaalde duur maar kan tussentijds geëvalueerd worden. 

Links